Почетак реконструкције Нотр Дама у јануару 2021.

Француски председник Емануел Макрон жели да катедрала у Паризу буде отворена до 2024. године. Kатедрала Нотр Дам је делимично уништена у пожару 2019. године.

Париски надбискуп Мишел Опети потврдио је да би радови на реконструкцији катедрале Нотр Дам, која је делимично уништена у пожару 2019. године, могли почети у јануару 2021. године, након завршетка фазе консолидације зграде, јавља АФП.

-Завршавамо консолидацију. Онда можемо почети с радовима у јануару 2021. године, рекао је надбискуп Опети новинарима на отварању изложбе дечјих цртежа катедрале, преноси Бета. -Увек постоји неизвесност, али разумно је тако размишљати", додао је надбискуп.

Радови на консолидацији катедрале су каснили, најпре због прошлогодишњих мера против загађења оловом којим је био прекривен изгорели кров, а потом због лошег времена током јесени и зиме. На крају, овог пролећа корона вирус је зауставио радове, па су настављени тек недавно. Француски председник Емануел Макрон жели да катедрала буде отворена до 2024. године.

Извор: Агенције