Почетак школске године у Панчеву

Почетак школске године у Панчеву
Почетак школске године у Панчеву
Почетак школске године у Панчеву
Почетак школске године у Панчеву

У недељу пред Усековање, 9. септембра 2018. године, када Света Црква празнује Сабор српских светитељâ и врши спомен Преподобног Пимена Великог и Светог Великомученика Фанурија, свету Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Панчеву служио је протонамесник Слађан Тубић. Саслуживао је новопостављени парохијски ђакон Иван Барајевац, а појали су чланови Панчевачког српског црквеног певачког друштва, којим је дириговала гђа Борјана Стражмештеров. Појац Стојан Оморац је појао „Блажена“, тропаре и кондаке и читао Апостол.

Након свете Литургије, протонамесник Слађан Тубић, вероучитељ у ОШ „Свети Сава“ у панчевачком насељу Младост, са ђаконом Иваном Барајевцем, вероучитељем у ОШ „Мирослав-Мика Антић“ у панчевачком насељу Стрелиште, савршио је обред молебног пјенија приликом почетка ђачког учења, у присуству протојерејâ-ставрофорâ Стевана Урошева, Радослава Милановића и  Радослава Радмановића, в.д. архијерејског намесника панчевачког и катихете у Техничкој школи „23. мај“ и Пољопривредној школи у Панчеву, и јереја Милоша Пешића, катихете у Средњој медицинској школи „Стевица Јовановић“ у Панчеву.

Јереја Душан Грујић, катихета у Средњој економско-трговинској школи „Паја Маргановић“ у Панчеву, кропио је освећеном водом присутне ђаке и вероучитеље, који су примили нафору и целивали крст.

Међу верницима су са ученицима биле гђе Љубица Радојчић (вероучитељ у ОШ „Ђура Јакшић“ и Музичкој школи „Јован Бандур“ у Панчеву) и Снежана Здравковић (вероучитељ у ОШ „Мирослав-Мика Антић“ у панчевачком насељу Стрелиште), као и вероучитељи Миладин Лукета (ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Панчеву), Оливер Калиновић (ОШ „Исидора Секулић“ у панчевачком насељу Тесла), Миломир Милошевић (СОШО „Мара Мандић“ у Панчеву и ОШ „Борисав Петров Браца“ и ОШ „Братство и јединство“ у панчевачком насељу Војловица) и чтец Владимир Козић (ОШ „Бранко Радичевић“ у Панчеву).

Извор: Епархија банатска