Почиње са радом Верско добротворно-старатељство у Нишу

Братство храма Светог Пантелејмона у Нишу обавештава све парохијане храма Светог Пантелејмона и вернике Ниша да са благословом Његовог Преосвештенства Епископа г. Теодосија поново почиње са радом Верско добротворно-старатељство при овом храму. Примарна делатност ВДС-а у наредном периоду биће прикупљање помоћи за новорођену децу из сиромашних породица, болеснике, старе, потребите, инвалиде... О свим активностима ВДС-а, као и актуелним акцијама прикупљања помоћи, грађани ће моћи да се информишу преко сајта www.vdspantelejmon.blogspot.rs и огласној табли при храму.

Ко жели да се укључи у активности у виду материјалне помоћи, личног ангажoвања или на било који други начин, може се обратити ђакону Далибору Мидићу, координатору делатности у оквиру рада ВДС. На сајту ВДС објављен је и први позив на добротворну акцију, која је усмерена на прикупљање помоћи Дечјој интерној клиници Клиничког центра у Нишу:

-Драга браћо и сестре, обавештавамо вас да је у току акција прикупљања помоћи Дечјој интерној клиници Клиничког центра у Нишу. Оно што је деци и радницима најпотребније су папирни убрусии влажне марамице. Позивамо све становнике нашег града да се укључе у прикупљање помоћи. Убрусе и влажне марамице можете оставити у црквеној продавници, а када се буде прикупило довољно, ВДС ће исте предати Дечјој клиници. Нека вам за ваше доброчинство Господ узврати сваким добром.

Извор: Епархија нишка