Подршка из Краљева

На адресу Епархије аустралијско-новозеландске стигло је писмо двојице дипломираних грађевинских инжењера, г-дина Драгана Тешинића и г-дина Зорана Бојића, укључених у сагледавање, процену штете и санацију објеката оштећених у земљотресу који је погодио Краљево 03.11.2010. године.

У свом писму они између осталога кажу "Желимо овом приликом да Вам упутимо подршку из Матице Србије и града Краљева у нади да ћете успети да се изборите са свим недаћама које су Вас задесиле" и сећајући се трагедије која је недавно погодила њихов град додају "Три месеца напорног рада на терену као и сво наше искуство желели би да усмеримо и искористимо како би помогли нашој Браћи у расејанју као и свима осталима које је погодила ова велика катастрофа. Уколико имате сазнања или могућности, вољни смо да дођемо, и да дамо свој максимум у смислу стручне помоћи. Молимо Вас да нас упутите на који начин можемо да помогнемо."

У ове дане пред почетак великог поста, пред наше "духовно пролеће" оваква сведочења љубави и пожртвованости за свога ближњег треба да буду охрабрење и мотив многима да не посустају и не kvz2одустају него да се још одлучније и још храбрије ухвате у коштац са свим животним искушењима. Сећајући се такође Јеванђеља које смо слушали на прошлој Светој Литургији, не заборавимо поуку Христову: "Заиста вам кажем: кад учинисте једноме од ове моје најмање браће, мени учинисте." (Мт. 25;40)

Извор: Епархија аустралијско-новозеландкса