Поклоничка група из Црне Горе у Пећкој Патријаршији

Поклоничка група из Црне Горе у Пећкој Патријаршији

У четврту недјељу по Васкрсу, 26. маја ове године, група поклоника са Цетиња, из Подгорице, Херцег Новог и Бара, учествовала је у светој архијерејској Литургији коју је у храму Светих Апостола у Пећкој Патријаршији служио Преосвећени Епископ липљански г. Јован, уз саслужење свештеника Момчила Кривокапића, архијерејског намјесника которског, Гојка Перовића, ректор Цетињске богословије, и синђела Игњатија Илића. Поклоничку групу је дочекао и поздравио епископ Јован заједно са игуманијом Февронијом и сестринством древне српске православне лавре.

Поклоници су претходних дана, посредством поклоничке агенције „Одигитрија“ из Будве, посетили и Високе Дечане, Саборни храм у Ђаковици, православно гробље у Витомирици, манастир Зочиште, Ораховац, Велику Хочу, град Призрен са Богородицом Љевишком и Светим Архангелима. Овом приликом је допремљена значајна количина материјалне помоћи вјерника из Црне Горе, упућене браћи и сестрама на Косову и Метохији.

Њихово веома садржајно поклоничко путовање почело је учешћем у прослави крсне славе Призренске богословије, Светих Кирила и Методија, који су прослављени светом архијерејском Литургијом служеном 24. маја у призренском храму Светог Ђорђа.

Извор: Митрополија црногорско-приморска