Поклоници из Грчке посетили светиње наше помесне Цркве

Поклоници из Грчке посетили светиње наше помесне Цркве

Група од четрдесет ходочасника из Грчке, коју предводи високопреподобни архимандрит Нектарије Киулос, духовник атинске полиције, борави у вишедневној посети Србији.

У другом поклоничком пропутовању које је организовала Агенција за поклоничка путовања Епархије бачке Светињама у походе, верници из сестринске Грчке Православне Цркве, посетили су манастире Љубостињу, Жичу, Градац, Студеницу, манастире у овчарско-кабларској клисури, као и манастире Ћелије, Лелић, Хопово, Гргетег и Крушедол.

О животу Светоархангелске обитељи у Ковиљу и разноврсним послушањима којима се чланови овог монашког братства у заједници подвизавају и служе Светој Цркви, у пријатељском разговору вођеном у гостопримници новоизграђеног конака, гостима је говорио Његово Преосвештенство Епископ јегарски Господин др Порфирије.

После свете Литургије у Саборној цркви у Новом Саду, у суботу 1. октобра 2011. године, Његово Преосвештенство Епископ бачки Господин др Иринеј поздравио је поклонике срдачним речима, упознавши их са животом наше помесне Цркве и обнови литургијског живота нашег народа после периода вишедеценијског прогона од стране комунистичког режима.

Свој молитвени поход ходочасници завршавају посетом храму Светог Саве у Београду и споменику Риги од Фере.

Извор: Епархија бачка