Помен блаженопочившем Патријарху Павлу у Бијељини

Владика зворничко-тузлански Господин Василије служио је данас, у манастиру светог Василија Острошког, шестомјесечни помен блаженопочившем Патријарху Павлу.

„Још је рано да се пише житије али сам увјерен да ће се писати о свему ономе што је овај велики човјек учинио током свог живота, и као дијете, и као искушеник, и као вјероучитељ, и као монах, као духовни отац свих нас који је истински живио са Христом у срцу најмање мислећи на себе.

Све његове мисли, сва његова дјела била су усмјерена ка другим људима којима је несебично дијелио љубав дату му од самога Господа Бога, Вјечне Љубави", истакао је Владика Василије и додао:"Молим се за душу његову али молим и њега да умоли Творца нашег и подари нам мир у свијету у ова тешка времена, у ова времена љубављу оскудна. Молим се њему да умоли Господа Свеблагог за распети народ наш и светиње на Косову и Метохији. Нека је нашем блаженопочившем Патријарху Павлу вјечан помен, покој души и нека га Милостиви Господ усели тамо гдје праведници налазе покој, у наручије праотаца Исака, Аврама и Јакова. Вјечан му помен и Бог да му душу прости".

Извор: Епархија зворничко-тузланска