Помен дечаку Слободану

Помен дечаку Слободану
Помен дечаку Слободану
Помен дечаку Слободану
Помен дечаку Слободану

На месном гробљу у Дрињачи 27. јула 2020. године служен је помен за дечака мученика Слободана Стојановића (12) и сву невино настрадалу децу. Помен дванаестогодишњем Слободану и другој деци служио је јереј Мићо Бабић, парох дрињачки, у присуству породице Слободана Стојановића, верног народа и представника борачких организација Зворника проистеклих из последњег рата.

Слободан Стојановић је страдао пре 28 година када се, након што је избегао са родитељима, вратио у своје село да одвеже пса који је остао у дворишту и више се није вратио. Његово тело је пронађено у јами у засеоку Бајрићи у Новом Селу код Зворника, а идентификован је ДНК анализом, након чега је сахрањен на гробљу у Дрињачи 27. јула 1992. године, а тачан датум његове смрти никада није утврђен. Према налазима патолога Зорана Станковића, дете је свирепо убијено – стомак му је био пререзан у облику крста и имао је видне повреде главе.

-Сваког 27. јула осјећамо велики бол и тугу што се састајемо тужним поводом на Слободановом гробу. Био је невин, како то само дјеца могу бити, а живот на земљи је окончао на најсвирепији могући начин. Молимо се Господу да више ниједна мајка не заплаче као што је Десанка Стојановић оплакивала свог сина и да подари покој нашем малом Слободану и свим невино страдалим жртвама, рекао је надлежни парох дрињачки јереј Мићо Бабић који се захвалио свима на доласку и давању на важности чину помена, посебно у тешким условима због вируса КОВИД 19.

За свирепо убиство дванаестогодишњег Слободана Стојановића, које је почињено 1992. године, осуђена је Елфета Весели на тринаест година затвора.

Извор: Епархија зворничко-тузланска