Помен Патријарху Павлу у Кувајту

Са благословом Његовог Високопреосвешстенства Митрополита Багдада и Кувајта г. Константина у правосланвој цркви антиохијске партијаршије у Кувајту 18. децембра 2009. године служен је парастос блаженопочившем Патријарху српском Павлу. Помен је служио јеромохан Абрам, а за певницом су појали Срби који живе и раде у Кувајту. Присуствовали су бројни православни Арапи, Грци, Руси и наравно Срби који су на привременом раду у овој далекој исламској земљи.

"Митрополија антиохијске цркве као и увек излази нам увек у сусрет и имамо одличну сарадњу наших људи и православне цркве где се иначе службе врше углавном на арапском. Али то још једном показује силу Духа Светога који је светим Апостолима даривао моћ разумевања и говора многих језика. Тако се и сви православни у свету могу разумети на литургијском сабрању, где језик није и не би требало да буде препрека и граница."
Уз Божију помоћ за Бозић ове године се очекује и долазак јеромонаха из Русије који би служили на црквенословенском и тако нам увеличали ове радосне празнике. Просле године на Бозић је долазио о. Богдан Васиљевић из Београда. Сви сабрани на молитви за покој душе нашег Партијарха најискреније су се помолили да Благи Господ настани слугу свога у Царству своме.

Војислав Митровић
У Кувајту 18.12.2009.