Помен жртвама на Косову и Метохији

Сиренама у Косовској Митровици, нешто пре поднева почело је обележавање десет година од НАТО бомбардовања, а више хиљада грађана учествовало је у "Маршу мира" који је кренуо од главног моста на Ибру у северном делу Митровице до суседног Звечана. Претходно је код Споменика Истине држано опело за све жртве бомбардовања

У северном делу Косовске Митровице изузетно је појачано присуство припадника Косовске полицијске службе, Еулекс полиције и војника Кфора.

Пошту страдалима у НАТО бомбардовању, али и жртвама такозване Ослободилачке војске Косова одали су представници општина Звечан, Косовска Митровица, Удружење бораца деведесетих, представници Заједница општина Косова и Метохије, СУБНОР-а, родбина погинулих и делегације Српске радикалне странке и Демократске странке Србије.

Неколико стотина Срба обележило је у центру Грачанице десет година од почетка НАТО бомбардовања. Окупљање је протекло мирно и без инцидената.

Испред споменика палим борцима у протеклим ратовима, свештенство и сестринство Рашкопризренске епархије служило је парастос свим невиним жртвама бомбардовања и оружаног сукоба 1999. године и страдалим Србима на Косову и Метохији.

Извор: РТС