Помоћ породици Жмирић

Прије пар мјесеци у мјесто Мирање Горње вратила се породица Жмирић: отац Вукадин са супругом, син Душко са супругом и петоро дјеце. Душкова супруга је американка која је са својим мужем и дјецом одлучила да живот настави у Равним Котарима иако њихова кућа још није обновљена, а смјештај у ком сад живе није адекватан. Наиме, њих деветоро живи у 20-ак квадрата полусрушене куће са надом да ће њихова кућа до зиме бити колико-толико обновљена и да ће моћи да преселе у њу. Поред петоро дјеце Душко и његова супруга очекују близанце који ће, ако Бог да да дођу на свијет ускоро.

Епархија далматинска је у пар наврата пружила помоћ овој породици, али пошто није у могућности да комплетно исфинанцира обнову куће, а зима се ближи, позива све православне Србе и све људе добре воље који могу да помогну да се обрате свештенику Љубомиру Црнокраку на број 091 522 28 26  или у манастир Крку на број 022 763 230 за даље информације.

Помоћ овој породици је добродошла у сваком облику, јер почињу испочетка, тако да им је потребан и материјал за градњу куће и храна, одјећа, обућа и свака остала врста помоћи. Двоје дјеце од септембра крећу у школу, тако да је за њих потребно припремити књиге и школски прибор и све оно што је ђаку потребно за школу.

Информативна служба Епархије далматинске

 

Извор: Епархија далматинска