Помоћ вероучитеља и чланова СОЗ-а техничкој школи у изградњи базена

У Техничкој школи у Ваљеву у току је изградња затвореног базена. Већ две недеље ученици и професори ове школе неуморно раде на припремању темеља за базен, избацујући земљу из међупростора школе.

Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин приметио је велики ентузијазам код професора и ученика ове школе и благословио је да вероучитељи из ваљевских средњих и основних школа узму учешћа у изградњи овог базена тако што ће један дан издвојити да помогну у извођењу радова. У суботу 19. марта 2011.г., вероучитељи и чланови Светосавске омладинске заједнице засукали су рукаве и помогли ову несвакидашњу идеју. Епископ Милутин је у току дана дошао да посети Техничку школу и да благослови извођење ових радова.

Ваљевски крај је увек имао талентоване и успешне спортисте који су своју играчку каријеру почињали у неком од ваљевских клубова. У последње време све је више младих који се баве пливањем и ватерполом. Из разлога што у Ваљеву не постоји затворен базен, ови млади спортисти били су принуђени да у зимском периоду путују у Лазаревац да се припремају за такмичења, што им је представљало додатне напоре. Изградња овог базена ће бити од велике помоћи како ученицима ове школе у њиховом физичком развоју, тако и овим младим спортистима који годинама очекују да им неко ко има слуха изађе у сусрет и уради затворен базен да би могли да се још више посвете спортовима које воле.

Ова идеја Техничке школе је вредна сваке похвале и у нашем граду би могли сви да се угледају на њихов ентузијзам и да схвате да је за велике ствари потребно смо мало добре воље и вере у успех.

Извор: Епархија ваљевска