Помоћ из Црквених општина Загреб и Љубљана упућуне у најугроженија подручја

Прва теретна возила са храном и водом упућена су 17. маја 2014. године из Митрополије загребачко-љубљанске ка најугроженијим мјестима. Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа далматинског г. Фотија, администратора Епархије загребачко-љубљанске, два комби возила са храном и водом кренула су ка Новом Граду у Републици Српској.

На путу је пристигла информација са терена да је моторним возилима усљед обилних поплава онемогућен приступ Новом Граду те је помоћ достављена у Приједор, одакле ће бити даље прослеђивана потребитима у сарадњи са Колом српских сестара и Црвеним крстом града Приједора. Истога дана, у Црквеној општини Љубљана прикупљена је помоћ која је камионом упућена ка Београду.

Епископ Фотије је по доласку из Београда са свештенством Саборног храма кренуо на пут ка Приједору у Републици Српској испоручујући помоћ коју је Црквена општина загребачка обезбједила за овакве невоље. У оваквим неприликама, сав хришћански говор о љубави, састрадавању и солидарности налази свој конкретан израз, рекао је епископ Фотије, који је у недељу 18. маја 2014. године, на светој архијерејској Литургији у Загребу позвао вјернике да својим прилогом помогну унесрећене у Републици Српској и Републици Србији.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска