Помоћ породици Стаменковић у селу Смиљевић

Помоћ породици Стаменковић у селу Смиљевић
Помоћ породици Стаменковић у селу Смиљевић
Помоћ породици Стаменковић у селу Смиљевић
Помоћ породици Стаменковић у селу Смиљевић

Дана 14.08.2013. године чланови Јустинове омладине Стеван Милошевић и Стефан Стошић посетили су село Смиљевићи и породицу Стаменковић која живи у веома тешким условима.

Разлог посете је била помоћ пристигла од братске хуманитарне организације ''Немањићи-Тићино'' (https://www.facebook.com/humanitarna.org), која се састојала од неколико торби препуних ствари, обуће, школског прибора, као и играчака за Милоша, најмлађег члана ове породице.

Раније током ове године, омладинци су по први пут посетили ову седмочлану породицу (Бранислав (50) и Сунчица (42), Срђан (22), Стефан (18), Слађана (14), Милица (13) и Милош (9)) са намором да се упознају са стањем у којем они живе а које није нимало завидно. Овој породици је потребна нова кућа, пошто им је тренутна у лошем стању и може се срушити сваког трена, а реновирање је немогуће. Такође, пошто ниједан члан породице није запослен, оскудевају и у основним животним намирницама.

Добијене информације чланови ЈО су одмах проследили хум. организацији ''Немањићи-Тићино'', са којима су раније успешно сарађивали, а која је сама изразила жељу да помогне овој породици. То је резултирало да у року од неколико дана у Врање стигне хум. помоћ намењена овој породици, а затим је уследило и само испоручивање.

Хуманитарној организацији ''Немањићи-Тићино'' овом приликом захваљујемо што су помогли породици Стаменковић. Такође им преносимо неизмерну захвалност саме породице.

Надамо се да ће ниво наше сарадње остати висок као што је сада, и да ћемо, уз вашу помоћ, вратити осмех на лица многим сиромашним породицама.

Извор: Епархиа врањска