Помозимо обнову манастира Лепавине

- Сваки човек је лице божје, кажу свети оци. А Црква је парче неба у којој на видљив начин примамо благодат невидљивога Бога Духа Светога. Чиме бисмо могли да вратимо уздарје Богу за небројена доброчинства која нам је учинио и која нам дарује свакога дана, окрепљује, снажи, лечи? Чиме? Уздарјем и захвалношћу! Ако човек само мало пожели да се захвали Богу за сва блага која нам дарује, његова душа се оплемењује и он се сав претвара у љубав и почиње да жели да и сам чини добра дела. Почиње да осећа да је то уствари воља Божија. Али, могућност да се узврати Богу уздарјем и захвалношћу, пружа се човеку свакога дана.

Наше православне душе су биле сабласно празне па су и наше велике светиње деценијама биле пусте и празне. Али, Бог по милости својој ипак није оставио народ свој. Цркве су све пуније а и душа наша православна се опоравља. Зато морамо и нашим храмовима да помогнемо, ко колико може и жели.

Зато учествујте и Ви у обнови нашег православног манастира Лепавинског из XVI века у коме се налази чудотоврна икона Царице Небеске Лепавинске, одакле ни једна покајана душа није отишла неуслишена по молитвама својим.

Кроз своју историју манастир Лепавина је више пута рушен, било безумљем људским, било небригом или зубом времена. Обнављан је увек добровољним прилозима Христољубивих људи, јер другачије није ни могуће. Данас је поново неопходна обнова манастира Лепавине посвећеног празнику Ваведења Пресвете Богородице. Потребна је обнова како цркве манастирске, тако и старог дела конака из XVIII века, јер су обе грађевине у доста лошем стању.

  • КУНСКИ РАЧУН - ЕРСТЕ БАНКА 

2402006 - 1100515726

  • ДЕВИЗНИ ЗИРО РАЧУН 

УПЛАТА ЗА: МАНАСТИР ЛЕПАВИНА

БАНКА: ЕРСТЕ БАНКА

IBAN: HR1824020061100515726

SWIFT: ESBCHR22

ОВИМ ПУТЕМ СЕ ОБРАЋАМО СВИМ ПРАВОСЛАВНИМ СРБИМА У СВЕТУ И СВИМ ЉУДИМА ДОБРЕ ВОЉЕ ДА ЗА ОБНОВУ ОВЕ СТАРЕ,

А ВЕЛИКЕ СВЕТИЊЕ ПРИЛОЖЕ СВОЈЕ „ДВЕ ЛЕПТЕ", КАКО КАЖЕ СВЕТО ЈЕВАНДЈЕЉЕ, А МОЛИТВАМА ИГУМАНА АРХИМАНДРИТА ОЦА ГАВРИЛА И БРАТИЈЕ, ГОСПОД ЋЕ ВАС СТОСТРУКО НАГРАДИТИ.
Свако добро од Г о с п о д а!


УПРАВА МАНАСТИРА ЛЕПАВИНЕ