Посета Епископа Артемија Сувом Долу

У склопу својих активности Епископ Артемије је у петак 14. августа посетио Суви До и обишао радове на новој цркви у том месту. Ово насеље, на само два километра од Косовске Митровице, представља својеврсну енклаву, окружену Шиптарима, у којој живи четрдесетак српских породица. Иако малобројни, мештани Сувог Дола желе да имају храм у своме месту. Заједно са својим свештеником о. Милијом Арсовићем изложили су своју намеру епископу Артемију и од њега добили благослов за градњу храма. Камен темељац је освештан 14. августа 2004. године. Храм је посвећен светој Петки (26. јул/8. август) и налази се у завршној фази градње, па се у скорије време очекује његово освећење.

Житељи Сувог Дола су са великом радошћу дочекали Владику Артемија који је по доласку заједно са о. Милијом, црквеним одбором и верницима обишао радове, а затим се упутио у црквену салу где је организовано послужење за све присутне.

На крају посете епископ Артемије се захвалио на дочеку и изразио жељу за поновним сусретом на освећењу храма, али и за чешћим сусретима уопште. Честитао је присутнима на досадашњем напретку у изградњи и пожелео им да и даље имају успеха и да остану на својим огњиштима.

Извор: Епархија рашко-призренска