Посета Епископа Атанасија основној и средњој школи Вожд

Епископ Атанасије

Одбор за верску наставу Архиеписопије београдско-карловачке на челу са Његовим Преосвештенством Епископом хвостанским Г. Атанасије, викаром Патријарха српског Г. Павла, посетио је 12. марта 2009. годин школу за основно и средње образовање Вожд. Преосвећеног Епископа Атанасија и чланове Одбора дочекали су ђаци, наставно особље, вероучитељ Владимир Јеремић и директорка школе гђа. Радмила Мајкић.

Ова школа је предвиђена за основни и средњи узраст и има 230 ученика. Деца се прихватају из центра за социјални рад у току целе године. У средњој школи деца се образују за занимања као што су: фризер, кројач, аутолимар, аутолакирер. У оквиру овог објекта налази се и дом и прихватилиште за ученике.

Управа школе са директорком гђом. Радмилом Мајкић улаже несебичан труд и љубав да у скромним условима и са ограниченим материјалним средствима овој деци пружи могућност за бољи и нови живот.

Представници Одбора даривали су пакетићима ученике, а Владика је у разговору са директорком рекао да ће Катихетски одбор Архиепископије у скоријој будућности организовати образовно-рекеративне излете за ђаке ове школе до оближњих манастира Српске Православне Цркве.