Посета колеџу Светог Саве у Сиднеју

Посета колеџу Светог Саве у Сиднеју
Посета колеџу Светог Саве у Сиднеју
Посета колеџу Светог Саве у Сиднеју
Посета колеџу Светог Саве у Сиднеју

Дошавши у посету својој оновременој, а увек у молитвама, пастви, верујућим Србима у Аустралији и садашњем домаћину Епископу аустралијско-новозеландском г. Силуану, Његово Преосвештенство Епископ Ваљевски г. Милутин заједно са епископом Силуаном посетио је на дан Светог пророка Агеја, 29. децембра 2016. године, градилиште српског колеџа Светог Саве у западном сиднејском предграђу Варовилу.

Блаженопочивши Патријарх Павле је на позив тада Епископа Милутина је дошао у посету српском народу у Аустралији и осветио земљиште на коме се сада налази колеџ Светог Саве, што само појачава духовну вредност поменутог пројекта.

Епископима у пратњи је био преотојереј-ставрофор Ђуро Ђурђевић, који у сарадњи са одбором колеџа изузетно доприноси извођењу грађевинских радова. На самом имању их је дочекао велики трудбеник Цркве Господње, а нарочито на имању колеџа, г. Драган Стегњаић.

Епископ Милутин је том приликом изразио своје одушевљење напретком радова и жељу да узме учешћа у освећењу објеката, када буду спремни за употребу, као и спремност да у било ком тренутку, сходно својој моћи, допринесе што скоријем отварању кулеџа.

Епископ Силуан је захвалио Епископу Милутину као госту и зачетнику овог изузетно важног пројекта. Речи захвалности епископу Милутину упутио је и отац Ђуро Ђурђевић.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска