Посета представника међународних организација ЦО Мостар

Директорица УН секретаријата за достизање Миленијумских Развојних циљева, гђа. Софија Де Каен, градоначелник Мостара госп. Љубо Бешлић, предсједник градског вијећа Града Мостара госп. Данијел Видовић, те представници УНЕСКО-а, УНДП-а и УНИЦЕФ-а су дана 17. марта 2009. године, посјетили управу Српске православне црквене општине Мостар гдје их је, у име епископа ЗХиП Г. Григорија, дочекао парох мостарски о.Радивоје Круљ.

После речи добродошлице, отац Радивоје их је упознао са најважнијим појединостима у којој фази је дошла обнова Владичиног двора и Саборне цркве у Мостару и о најважнијим историјским и културним чињеницама везаним за та два објекта. Госпођа Де Каен је захвалила на добродошлици и увидила важност изградње тих објеката, док је градоначелник града Мостара, госп. Љубо Бешлић, изразио жељу и хтијење за даљњу сарадњу Епархије ЗХиП и градских институција.

После разговора посјетили су Владичански двор , као и Саборну цркву и изненадили се импозантношћу и културном вриједношћу тих објеката.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка - Горан Трифковић