Поздрав свештенства СПЦ за Аустралију и Нови Зеланд Патријарху Павлу и Митрополиту Амфилохију

Његовој Светости Архиепископу Пећком
Митрополиту београдско-карловачком
и Патријарху Српском
Господину П A В Л У
Београд

Ваша Светости,

Српско православно свештенство у Аустралији и Новом Зеланду предвођени нашим надлежним Архијерејем Преосвећеним Владиком Господином Иринејем и ове године у свештенобратском заједничарству на дан празновања Преподобне мајке Ангелине Српске 12. Августа 2009. године, састасмо се у западном делу простране земље Аустралије, граду  Перту, у храму Свете Тројице а у даљем раду у другим српским светињама настављајући, или боље речено у потпуности Сретењско измирење пре 17 година, моли Ваш свети благослов за започето сабрање.

Свима нам је позната Ваша непрестана брига за нас који смо најудаљенији од свете нам Отаџбине, јер сте пре пар година и сами нас походили, на чему смо Вам заједно са нашом паством неизмерно благодарни знајући да се данас налазите на болничкој својој постељи, шаљући Вам поздрав са овог нашег свештеног сабрања са молбом за Ваш свети патријараршки  благослов, упућујемо наше скромне молитве за Ваше здравље како би и са нашим молитвама поживели  још дуго на радост васколиког верног српског народа.

Ваше Светости млађи брат и саслужитељ и сабрано свештенство

- - -

Његовом Високопреосвештенству
Архиепископу цетињском и
Митрополиту црногорско-приморском
Господину др Амфилохију

Ваше Високопреосвештенство,

Српско православно свештенство са петог континента - земље Аустралије и Новог Зеланда - предвођени својим пастиреначалником Преосвећеним Владиком Господином Иринејем и ове године одржава свој редовни свештенички семинар на дан празновања Преподобне мајке Ангелине Српске изабравши од простране Аустралије западњачки град Перт и наше светиње како би скупа сабрани унапређивали живот Српске Православне Цркве и њених верника, свакако суочени и са изазовима којих нисмо поштеђени.

Увек гледајући очима и умом ка своме извору, светој нам Светосавској Отаџбини, видимо у Вама заиста великог жертвеника, коме је наша Црква поверила да у немоћи Свјатјешег Патријарха, и поред великих тешкоћа које имате у подручној Вам Митрополији, као и осталим српским Епархијама у Црној Гори, успевате да одолите невољама и руководите нашом Српском Православном Црквом у овим нимало лаким временима.

Поздрављајући Ваше Високопреосвештенство и одајући Вам захвалност за Ваше прегалаштво, поручујемо, пренесите наше поздраве члановима Светог Архијерејског Синода, молећи Вашу подршку и благослов за наше пастирствовање.

Извор: Епархија аустралиjско-новозеландска