Позив Јевреја, пореклом из Србије, на Скуп подршке Републици Србији и српском Косову и Метохији

Овом приликом преносимо у целини проглас Јевреја пореклом из Србије и њихових пријатеља из Израела за одржавање скупа у коме се негира постојање независног Косова:

"Поштовани држављани Републике Србије и Републике Српске (Босна и Херцеговина) са пребивалиштем у Држави Израел, пријатељи српског народа и следбеници међународног правног поретка, позивамо Вас на Скуп подршке Републици Србији и спском и осталом неалбанском живљу у Аутономној Покрајини Косово и Метохија, а поводом једностраног проглашења независности Косова.

Скуп је заказан за 1. март о.г. у 20:00 часова на тргу Музеја Тел-Авив, улица Саул ха-мелех (према одобрењу полицијских и општинских органа). Скуп подршке је планиран као достојанствен скуп, који није уперен ни према коме, већ само горе наведеној подршци. Централни говорник биће проф. Рафаел Исраели са Трумановог института на Хебрејском универзитету у Јерусалиму, а на њему ће бити присутни и представници неколико овдашњих удружења грађана. За њега је добијена дозвола релевантних полицијских органа, те обезбеђено медијско покриће.

Имајући у виду летаргичност, те евентуална "политичка неслагања", молимо Вас да имате у виду животне услове преосталих Срба и неалбанаца на Косову и Метохији, као и перспективу свеукупних односа српског и јеврејског народа и наших држава. Овај скуп је инициран потпуно неинституционално и за собом не носи никакву политичку полеђину!

С' поштовањем,

Арман Бивас и Александар Николић"