Позив медијима

Обавешетење за медије о организованом одласку на прославу јубилејa Миланског едикта 6. октобра 2013. године у Нишу

Централни догађај овогодишње прославе јубилеја Миланског едикта догодиће се у недељу, 6. октобра, у 9 часова, у Нишу, испред новоподигнутог храма Светих цара Константина и царице Јелене, где ће светом архијерејском Литургијом началствовати Његова Свесветост Патријарх цариградски и васељенски г. Вартоломеј уз саслужење присутних поглавара и представника помесних Православних Цркава. Позивамо заинтересоване медијске куће да акредитују своје представнике који ће допринети да из наше Отаџбине у свет оде најлепша слика о нашем народу, култури и духовности.

Домаћин ових свечаности, Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве, за представнике медија је обезбедио бесплатан превоз аутобусом до Ниша. Аутобуси  полазе у 5 часова у јутро, 6. октобра 2013. године, испред Патријаршије српске (ул. Краља Петра 5) у Београду. Повратак у Београд се очекује истог дана у поподневним часовима.

Молимо уреднике заинтересованих медија да за праћење свечаности у Нишу акредитују највише по два члана редакције, и то електронском поштом на адресу info@spc.rs најкасније до понедељка, 30. септембра  2013. године у 14 часова. Поред имена и презимена молба за акредитацију треба да садржи број личне карте и место издавања или број пасоша и место издавања. О одобреним акредитацијама као и детаљима организације пута, редакције ће бити обавештене електронском поштом и телефоном, најкасније до среде 2. октобра у 12 часова.Захваљујемо Вам на досадашњој и предстојећој сарадњи,

Информативна служба Српске Православне Цркве