Православни архијереји апеловали да се помогне жртвама урагана

Скупштина канонских православних епископа (СКОБА) у САД пружила је подршку Међународној правосланој добротворној организацији (IOCC) која све чини да ублажи последице урагана Харве и Ирме. Ова добротворна организација, са своје стране, изразила је дубоку захвалност текућој подршци Скупштине  на напорима да се удовољи потребама људи у погођеним подручјима, нарочито у широј околини Хјустона, у Луизијани и на Флориди.

Да би им се доставили неопходни животни артикли, као што су храна, вода и склониште, IOCC је ангажовала тимове добровољаца од свештеника и цивила посебно обучених за рад у ситуацијама катастрофа и траума.

Архиепископ Димитрије (Васељенска Патријаршија), као председавајући Скупштином канонских православних епископа, позвао је свештенство и верне да се моле за оне који су поднели губитке живота и трауме током дивљања урагана Харве, и да те молитве буду пропраћене практичним средствима помагања: „Наше молитве ...треба да прати видљива помоћ онима који су у тешкој невољи“.

Међународна православна добротворна организација (IOCC), као хуманитарна организација Скупштине канонских православних епископа у САД, основана је 1992. године с обзиром на  то да је дошло до пада СССР и страдања невиних људи у грађанском рату у бившој Југославији. Данас она делује у Европи, Африци, САД и на Блиском истоку. Почев од свог оснивања она је прикупила и послала помоћ у износу преко 625 милиона долара у 60 земаља света.

Извор: Катпрес