''Православно књижевно вече'' у сали Црквене општине Врање

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија, а у организацији Одбора за веронауку Православне епархије врањске, у недељу 21. фебруара 2011. године одржано је ''Православно књижевно вече'' у великој сали Црквене општине Врање.

Домаћини вечери, а уједно и извоћачи програма су били ученици веронуке О.Ш. ''Радоје Домановић'' са вероучитељицама Биљаном Станимировић и Иваном Вучковић.

Идеја за организовање ''Православно књижевно вече'' протекла је из потребе за дружењем, да сазнамо што више једни о другима , а да сви заједно поделимо радост тражења и сусрета са Богом... Жеља нам је била да кроз реч, песму, игру, покажемо делиће из ризнице Православља.

Овом нашем сусрету смо дали назив ''Фебруарчић'' јер су у том месецу смештени многобројни празници. Пред нама је празнично вече које ће да пева и светли. Деца су кроз речи учила љубави да грле једни друге као што Господ грли све нас.

Зато благодаримо Господу што нас је позвао речју својом и привео у упознање Бога једину радост свих светова једину Истину свих тражења, једину наду свих надања.

Извор: Епархија рашко-призренска