Празнично бденије у Добоју

Владика зворничко-тузлански Господин Василије служио је 18. августа 2009. године празнично бденије у храму светих апостола Петра и Павла у Добоју.

Преосвећеном Владики саслуживали су протојереји-ставрофори Стојан Јовановић, Цвико Ђукић и Радован Грујић, јереј Слађан Васић и протођакон Славољуб Милошевић.

„Помоз Бог браћо и сестре. Данас у животу имамо разне комуникације на разним сферама људскога живљења. Имамо много врста комуникација које нам непрестано доносе нове информације. Веома често те информације нису лијепе и од њих нас само заболи глава. Слушајући ружне ствари које нам сервирају средства информисања често се запитамо шта се дешава са хришћанским свијетом? Све ове врсте комуникација су људски производ, најчешће штетан по душу људску. Међутим, има једна комуникација која живот значи, која значи прави смисао човјековог живота а то је порука благога Бога када се Христос на гори Тавор преобразио. Тада Бог Отац рече: „Ово је Син мој, Њега слушајте". Слушајући радосне вијести Сина Божијега Господа Исуса Христа ми добијамо поруку о љубави. Љубав човјека према човјеку и љубав човјека према Богу јесте порука те комуникације. О хришћанској љубави нас најбоље поучава свети апостол Павле када каже да она све трпи, свему се нада, не горди се, има саосјећања према свакоме и не позива на ратове оружијем него на борбу против гријеха молитвом и покајањем", истакао је Владика Василије и додао:"Наш разговор са Богом јесте молитва и само кроз тај разговор се осјећамо живим, браћо и сестре. Желим вам да се преобразите Духом Истине, истином Светога Јеванђеља и да нам Бог помогне да веза нас са Њим буде што јача и непрекидна. Нека вам је срећно навечерје великог празника Преображења Господњег. Нека је срећна крсна слава Општине Добој. Нека вас све благослови Свемогући Бог, Отац, Син и Дух Свети. Амин".

Извор: Епархија зворничко-тузланска