Празник Преподобне Параскеве у Саскатуну

Празник Преподобне Параскеве у Саскатуну
Празник Преподобне Параскеве у Саскатуну
Празник Преподобне Параскеве у Саскатуну
Празник Преподобне Параскеве у Саскатуну

Епископ канадски Георгије служио је у Саскатуну свету архијерејску Литургију на празник Преподобне Параскеве 27.октобра 2014. године. У недељу 26. октобра и понедељак 27. октобра свечаним богослужењима и славским банкетом прослављена је слава храма и парохије Свете Петке у Саскатуну.

Вечерњим богослужењем началстовао је свештеник Синиша Милутиновић, парох у Саскатуну уз саслуживање свештеника из Украјинске Православне Цркве Тараса Маковског. По завршетку богослужења Епископ канадски Георгије преломмио је славски колач уз присуство протојереја-ставрофора Радована Марића, пароха у Риџајни, оца Некатријуса Бернарда Фанка из Антиохијске Цркве и оца Флорина Соане из Румнске Цркве, као и бројног верујућег народа и гостију из других помесних Цркава.

Потом је уследила славска вечера са пригодним програмом на којем су између осталих узели учешћа и најмлађи чланови парохије Свете Петке који су, окупљени у новоформирано културно-уметничко друштво, певали, рецитовали песмице и одиграли коло. Преосвећени Владика се свим окпуљеним верницима и гостима обратио пригодном беседом и одабрао кума за наредну годину.

У понедељак 27. октобра служена је света архијерејска Литургија којом је началстовао Епископ канадски г. Георгије уз саслужење прот.-ст. Радована Марића, свештеника Украјинске Православне Цркве Тараса Удода, јереја Синише Милутиновића и уз присуство оца Бернарда из Антиохијске Цркве, као и бројног верујућег народа и драгих гостију. После свете Литургије приређен је ручак за Епископа и госте.

Извор: Епархија канадска