Празник Рождества Христовог у Пакистану

 Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита источноамеричког и њујоркшког Илариона, поглавара Руске Заграничне Цркве, 7. јануара 2015. пакистански православни верници Руске Заграничне Цркве у Пакистану су прославили Божић према руској православној традицији. Они су учествовали у свим богослужењима с радошћу и духовном ведрином. Сва богослужења у овој земљи на Нову годину и Божић била су одлично посећена.

„Захваљујем од свег срца свима онима који су били дивни добротвори и омогућили божићне поклоне: помоћ за удовице и топлу одећу за децу. Нека их Пресвета Божја Матер све благослови! - изјавио је парох о. Јосиф. Први пут је Православна мисија Св. Михаила у Пакистану поделила божићне поклоне и топлу одећу православној деци и помоћ сиромашним удовицама.

Овде сам такође захвалан Небеском Оцу што је скоро 250 православних верника и око 60 катихумена (оглашених) присуствовало празничној Божанској Литургији, а који су данас примили посебан благослов.

Такође сам благодаран Његовом Високопреосвештенству који је послао посебну божићну поруку и честитку заједници РЗЦ у Пакистану.

На Божанској Литургији на Божић посебне молитве су узнесене за мир у напаћеној земљи Пакистану и на Блиском истоку и у другим деловима света. Такође смо се молили за здравље Његове Светости Патријарха московског и све Русије Кирила, Његовог Високопреосвештенства Митрополита Илариона, поглавара РЗЦ, за православно свештенство и православне вернике широм света,“  казао је о. Јосиф. Уследила је божићна трпеза љубави.

Извор: ОСР