Празник Ваведења Пресвете Богородице у Манастиру Добрићево

ДобрићевоДревни манастир Добрићево је и ове године као и низом предходних свечано прославио своју манастирску славу Ваведење Пресвете Богородице, у молитвеној радости сабирајући све оне који су дошли да заједно подијеле величину овог светог празника посвећеног Пресветој Мајци Божијој. Прослава овог празника почела је још дан раније када је служено празнично вечерње, док је на сам дан Ваведења Пресвете Богородице служена Света Архијерејска Литургија којом је началствовао Преосвећени Владика Атанасије, умировљени Епископ херв+цеговачки. Преосвећеном Владици је саслуживао игуман ове свете обитељи високопреподобни архим.Симеон(Биберџић), као и више свештеника наше епархије и три ђакона. Међу ђаконима двојица су били из других епархија и то Будимљанско- Никшићке из манастира Косијерево јерођакон Арсеније и ђакон из Канадске епархије.

Молитвеном слављу присуствовало је велики број вијерних који су дошли из оближњих крајева да заједно прославе славу ове велике светиње. Послије прочитаног Јеванђеља преосвећени Владика се обратио присутнима својом архипастирском бесједом у којој је истакао величину личности Пресвете Богородице и њену неизмјерно важну улогу за наше спасење, ње која је сама постала живи храм Бога Логоса.

Након причешћа сабраних и опхода око храма приступило се ломљењу славског колача и освећењу славског жита. Преосвећени Владика Атанасије је том приликом наздрављајући честитао свима славу, а нарочито игуману ове свете обитељи о. Симеону при чему му је зажелио да још дуго година прославља и слави славу у овом светом манастиру у радости и весељу.

У наставку се приступило трпези љубави која је била уготовљена у манастирској трпезарији, гдје су сви сабрани у име Христово и у име Његове Пресвете Мајке наставили да празнују овај дивни дан који нам даде Господ да се радујемо и веселимо њему.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка