Празник Ваведења у Мајданпеку и Доњем Милановцу

Празник Ваведења Пресвете Богородице и почетак светог Божићног поста обележен је литургијским сабрањима у свим храмовима Епархије тимочке, али су га у најтежим околностима дочекали становници Мајданпека и Доњег Милановца, који су још увек без струје, воде и грејања. И поред тога велики број верника учествовао је на светој Литургији у храму Светих апостола Петра и Павла у Мајданпеку, где су се причестила деца и верници овог града, као и припадници Војске, полиције, лекарских екипа, ватрогасаца и екипа Електродистрибуције, које су пристигле из разних делова Србије да помогну и који непрекидно раде на нормализовању ситуације.

По речима оца Владе Вуковића, старешине овог храма, сви житељи Мајданпека помажу се мећусобно, јер су у овим тешким околностима упућени једни на друге. Црква је непрекидно отворена, а сва богослужења се одвијају по већ утврђеном распореду.

И у Доњем Милановцу ситуација је тешка. У храму Преноса моштију Светог оца Николаја Чудотворца уз упаљене свеће верници су присуствовали празничном бденију, а литургијско богослужење и свето причешће нису пропустили ни деца ни одрасли верници Доњег Милановца. Узнете су молитве Пресветој Богомајци у свим храмовима, да се настала ванредна ситуација у Епархији тимочкој  поводом снежних непогода што пре превазиђе.

Извор: Епархија тимочка