Предавање Игумана ивиронског Г. Василија на Православном богословском факултету у Београду

Високопреподобни Архимандрит Г. Василије, игуман светогорског манастира Ивирона, и ове године је био гост Православног богословског факултета у Београду, где је јуче одржао предавање на тему Теологија и живот: Васељенско послање Православне Цркве. Била је то несвакидашња прилика да, из уста једног светогорског старца и надалеко поштованог богослова, чујемо одговоре на важне теме из живота Свете Цркве Христове. /аудио прилог Радија Слољо љубве/

Његово Преосвештенство Епископ западноамерички Г. Максим, ванредни професор на катедри за патрологију, пожелео је добродошлицу драгом госту са Свете Горе, аутору књиге Света Литургија - откривење нове твари, чије је предавање од пре две године остало у најлепшем сећању професорима и студентима највише образовне установе Српске Цркве. 

Надахутом предавању Игумана ивиронског у Великом амфитеатру присуствовали су Преосвећена Гопода Епископи Захумско-херцеговачки Григорије и Нишки Јован, професори и студенти Православног богословског факултета у Београду, као и многобројни верници који су дошли да целивају свету десницу настојатеља манастира Ивирона.