Председник Додик у Бихаћу

Председник Додик у Бихаћу
Председник Додик у Бихаћу
Председник Додик у Бихаћу
Председник Додик у Бихаћу

На опште задовољство свих грађана града Бихаћа и читаве Бихаћке Крајине 6. октобра 2011. године Бихаћ је посјетио Предсједник Републике Српске г. Милорад Додик. Ово је прва посјета Предсједника Р. Српске Бихаћу и као такву, уистину, треба је оцјенити историјском. До посјете је дошло на позив Предсједника Владе Унско-Санског Кантона г. Липовача Хамдије, који је био прави домаћин својим високим и драгим гостима. У пратњи г. Додика били су Потпредсједник Р. Српске г. Енес Суљкановић, те ресорни Министри у Влади Р. Српске г. Антун Касиповић и г. Жељко Ковачевић, г. Велимир Кунић, бивши Федерални министар и други.

Након службених разговора вођених  у згради Владе Унско-Санског кантона г. Додик је са својим домаћинима и својом пратњом прошетао до Епархијског Духовног центра ''Митрополит Георгије Николајевић'' гдје га је дочекао Преосвећени Владика Хризостом са свештенством. На самом улазу у Духовни центар Предсједник и високи гости дочекани су хљебом и сољу, а у придворној капели ''Светих жена мироносица'' високог госта и сву свиту поздравио је добродошлицом Преосвећени Владика Хризостом, изразивши притом задовољство што може у новоподигнутом и освећеном Духовном центру дочекати и поздравити г. Додика и његову пратњу - поздравни говор у прилогу.

Потом су се високи гости попели на спрат у сам резиденцијални дио Епаријског Духовног центра гдје су почашћени и још једанпут поздрављени. Поштујући протокол и изражену жељу г. Предсједника учињена је заједничка шетња од Духовног центра до храма Свете Тројице у Бихаћу који још  у изградњи. Високи гости упутили су се ка српском селу Лохово гдје су се г. Додик и остали упознали са проблемима са којима се суочава српски народ  у овом дијелу Општине Бихаћ. Из Лохова висока делегација кренула је преко Кулен Вакуфа за Мартин Брод, тачније у манастир Рмањ.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка