Председник Јерменије посетио грузијског Патријарха

Током своје посете Грузији јерменски председник Серж Саргсијан имао је састанак са Његовом Светошћу Илијом II, Католикос - Патријархом грузијским. Председник је у име јерменског народа и у своје име честитао Католикосу 40-годишњицу устоличења и притом похвалио залагања предстојатеља Грузијске Цркве на њеном јачању ове четири деценије. Такође је захвалио на молитвама за продубљивање и јачање пријатељства између грузијског и јерменског народа. Саговорници су придали велики значај односима између Цркве и државе.

 Серж Саргсијан је похвалио улогу Јерменске Цркве у животу јерменског народа, посебно у време када он није имао своју државу.

Нагласивши да Јерменију и Грузију повезује вековно пријатељство, председник Саргсијан је истакао да њихово традиционално пријатељство почива на заједничким хришћанским и културним вредностима и историји.

Саговорници су такође истакли значај улоге Јерменске Апостолске и Грузијске Православне Цркве у развијању добрих суседских односа двеју држава.

Патријарх Илија II је замолио председника Саргсијана да пренесе његове топле поздраве Његовој Светости Карекину II, Врховном патријарху и Католикосу свих Јермена.

Извор: Public Radio of Armenia (превод – Инфо служба СПЦ)