Председник Републике Хрватске С. Месић посетио манастир Крупу

У среду 18. марта 2009. године, у послеподневним часовима, председник Републике Хрватске г. Стјепан Месић са својим сарадницима посетио је манастир Крупу. Председника републике у Крупи су дочекали Епископ далматински Г. Фотије и Гаврило Стевановић, игуман манастира Крупе, као и градоначелник града Обровца др Анте Жупан и представници локалне самоуправе општине Обровац.

Приликом ове посете председник Месић је прво обишао манастирску цркву, а затим и ризницу манастира Крупе. После тога у манастиру је припремљен ручак за све званичне госте.

Поздрављајући високог госта за трпезом љубави, епископ Фотије је између осталог рекао да је мисија Цркве у овоме свету сведочење Истине, али не истине као философске категорије већ истине која је Исус Христос. С друге стране, држава по учењу још старогрчког философа Платона треба да тежи остварењу идеје добра тј. добробити свих њених грађана.

Захваљујући се на речима поздрава и добродошлице, председник Месић је најпре изразио радост што је манастир Крупа као значајан културни споменик обновљен. Потом је изразио наду да ће се избегли Срби из задарског залеђа и обровачке општине у што врећем броју вратити у својим кућама, јер би то допринело потпуној нормализацији живота на овим просторима северне Далмације.

Извор: Епархија далматинска