Предсједник Додик посјетио храм Светог Саве у Фочи

Предсједник Додик посјетио храм Светог Саве у Фочи

Храм Светог Саве у Фочи, чија је изградња почела 2005. године, посјетио је у уторак, 10. јула, предсједник Републике Српске г. Милорад Додик који је обећао да ће Влада РС и све друге институције помоћи у градњи цркве.

„Овај саборни храм у Фочи, који се гради након 500 година, веома је значајан, не само за народ Фоче, него и за Републику Српску и зато ће Влада Републике Српске, као и све друге институције, помоћи да храм буде изграђен и да буде, не само највећи, него и један од најљепших православних храмова на овим просторима“ – рекао је Додик.

Предсједник Одбора за изградњу храма Светог Саве у Фочи јереј Ненад Тупеша упознао је Додика са финансијским проблемима у вези са наставком радова на покривању цркве бакарним покривачем, за шта је потребно обезбиједити још око 800.000 КМ.

Напомињући да је Влада РС до сада у градњу храма уложила милион КМ, Тупеша је констатовао да је, из њеразумљивих разлога, за наставак градње цркве, у посљедње двије године изостала било каква помоћ локалних власти Фоче.

Извор: Митрополија дабробосанска