Представа за дјецу у Сокоцу

Представа за дјецу у Сокоцу
Представа за дјецу у Сокоцу
Представа за дјецу у Сокоцу
Представа за дјецу у Сокоцу

У организацији црквене општине Соколац – Духовног центра Романијске Лазарице, у петак, 29. јуна, изведена је представа „Пинки и Понки“, коју су на бини у црквеној порти извели млади умјетници Велибор Ђорђић и Вања Борисогљебски.

Порука представе, која је окупила велики број малишана из Сокоца, била је јасна: дјеца се требају више играти једни са другима, а мање времена проводити пред рачунаром или у игрању видео игара.

Такође, намјера организатора била је да се скрене пажња родитељима да својој дјеци одрастање што више испуне радошћу, свјетлошћу и веселим играма.

Често се дешава да су дјеца препуштена да одрастају само уз цртане филмове и видео игре, због тога што су савремени родитељи често одсутни и немају времена за дјечије потребе. Ово онемогућава дјеци да изразе сопствену машту и да своју велику енергију потроше играјући се у градском парку или на неком другом мјесту.

Дјеци треба омогућити да у својим играма открију идеје и нађу игри смисао, те да спознају како је остварење идеје суштина игре, а не украшеност предмета и играчака којом се та идеја остварује.

Потребно је дјеци дати слободу у игри, по ријечима Светог Серафима Саровског: „Оставите дијете његовим невиним играма, јер се он тако забавља са својим Анђелом Чуваром. Играј се, играј, моје дијете, нека те Господ чува“.

Извор: Митрополиј адабробосанска