Представљање српске културне баштине у Бечу

Срби који живе и раде у Аустрији и ове године даће велики допринос представљању и популаризацији наше културне баштине у свету. Свечано отварање манифестације Српски дани културе, која је већ постала традиционална, планирано је за 27. септембар са почетком у 19 часова у музичкој школи Симеринг у Бечу.

Поред многобројних гостију, долазак је потврдио и председник Српског светског конгреса професор Зоран Јовичић, који ће одржати предавање о раду српске дијаспоре у свету. Долазак и учешће потврдио је и генерални секретар Министарства културе и информисања Србије Александар Гајовић, а проф. др Волфганг Рорбах одржаће предавање о историјату Срба у Аустрији. Многобројним званицама, кроз необичан рецитал представиће се и најпознатији Срби који живе, или су живели и радили у Бечу.

Циљ манифестације је представљање српске културне баштине, те привредних и туристичких потенцијала наше земље. Програмом је планирано одржавање промоција књига, изложби, одржавање концерата етно, хорског и оперског садржаја, позоришних представа, промоција алтернативне медицине, туристичких дестинација и мини сајам мале привреде.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска