Представљена издања Жичке и Рашко-призренске епархије

Дрвенград - монографија22. октобра 2008. године на београдском Сајму књига представљена су два веома значајна издања: Шиптарски геноцид над Србима у 20. веку и монографија Храм Светог Саве у Дрвенграду - Мокра гора.

Са благословом Његовог Преосвешетнства Епископа жичког Г. Хрисостома штампана је монографија која на врло живописан начин представља храм Светог Саве у Дрвенграду на Мокрој гори, чија је ктиторка Маја (Јелисавета) Кустурица.

Дрвенград - монографијаМонографију је приредио јереј Горан Милинковић, који је био парох мокрогорски у време изградње храма. Текстове штампане у монографији написали су протојереј- ставрофор др Предраг Пузовић и мр Зоран Јелисавчић. Светлописи су аутора ђакона Драгана С. Танасијевића. Књигу је, овом приликом, пред препуном салом представио протојереј- ставрофор Благоје Додић, парох ужички.

У 18 часова представљена је књига Шиптарски геноцид над Србима у 20 веку у издању Епархије рашко-призренске. Књига представља једно потресно сведочење о шиптарском геноциду који се систематски спроводио у читавом 20. веку а који се наставља до данашњега дана. Припрема ове књиге је трајала пуне три године. Књигу чине 215 докумената издвојених из архиве Епархије рашко-призренске која је чудом Божијим пренета из Призрена само дан пре страшног мартовског погрома 2004. године.

О књизи су говорили Епископ рашко- призренски Г. Артемије, проф. др Драгољуб Живојиновић и уредник издања Славица Радомировић.