Преображење Господње-слава Радио Тавора

У среду, 19. августа 2009. године, на празник Преображења Господа Исуса Христа, Радио Тавор, који носи назив горе на којој се Господ наш преобразио и показао славу Своју пред ученицима и апостолима Петром, Јаковом и Јованом, прославио је своју прву крсну славу.

Прослава прве радијске славе започета је светом Литургијом коју је служио презвитер Стевица Илић, уз саслужење протонамесника Остоје Нијемчевића, архијерејског намесника бачкопаланачког, презвитера Бране Миловца и ђакона Новице Ракића.

После свете Литургије на којој је извршен чин благосиљања новога грожђа, у просторијама Радио Тавора, протонамесник Остоја Нијемчевић је пререзао славски колач и освештао славско кољиво. У својој беседи, отац Остоја је честитао запосленима празник, велику и преславну Тајну Преображења, изразивши жељу да ће својим радом у овој установи ширити поруку празника и позивати на преображење и промену нашег духовног бића ка добру и свему ономе што је од Господа благословено, еда би тако живели у истинској радости коју нам дарива Господ наш Исус Христос, Једини Пут, Истина и Живот.

Извор: Епархија бачка