Преображење Господње прослављено на Тавору

У понедељак, 6/13. августа 2013. године, празник Преображења Господњег свечано је прослављен на гори Тавору. Служено је свеноћно бденије испред манастира посвећеног овом догађају, а у наставку је Његово Блаженство Патријарх јерусалимски г. Теофило началствовао Божанском Литургијом у раним јутарњим часовима. Саслуживали су презвитери који опслужују арапске православне заједнице у околним местима Тавора. Велики број поклоника је побожно учествовао у богослужењима, а допутовали су из  Грчке, Русије, Белорусије, Украјине, Румуније и са Кипра.

После Божанске Литургије, игуман ове манастирске обитељи угостио је Патријархову пратњу, међу којима и надлежног Митрополита Назарета, и понудио им одмор у манастирском конаку. Послужење је уређено и за поклонике.

На Преображење Литургија је служена и на Гробу Пресвете Богородице у Гетсиманији; служио је Архиепископ авилски Доротеј, док је у манастиру Преображења у Рамали служио Његово Високопреосвештенство Филумен, Архиепископ Пеле и Патријархов викар за Ирбет у Јордану.

Извор: Јерусалимска Патријаршија