Прибој у част Светог Саве

Прибој у част Светог Саве
Прибој у част Светог Саве
Прибој у част Светог Саве
Прибој у част Светог Саве

У пуној сали Дома културе у Прибоју у част Светог Саве, духовног оца српског народа, 25. јануара 2019. године одржана је свечана академија.

После светосавске химне коју је извео црквено-градски хор Свети кнез Лазар из Прибоја сабрани народ благословио је Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије, нагласивши: -Треба да се радујемо што нам је Бог дао Светог Саву и што можемо да га прослављамо, нарочито, у овој јубиларној години када прослављамо два јубилеја која су чврстим везама везана за Светог Саву: 800 година самосталности Српске Православне Цркве и осам векова манастира Милешеве. То је посебан благослов којим је Бог благословио васколики српски род.

У програму академије поред хора учествовали су деца предшколске установе Невен, ученици прибојских основних и средњих школа, полазници музичке школе и КУД Дабар. Ученик Гимназије Алекса Бојић произнео је беседу Светог владике Николаја изговорену 1935. године, поводом седамстогодишњице од упокојења Светог Саве.

На крају академије Преосвећени Владика г. Атанасије уручио је пригодне награде ученицима награђеним на епархијском светосавском конкурсу. Гости академије били су председник општине Прибој Лазар Рвовић, његов заменик Саша Василић, директори школа и других установа у Прибоју.

Извор: Епархија милешевска