Пријем код евангеличког бискупа у Хановеру

На позив евангеличког бискупа г. Ралфа Мајстера, уприличен је редовни годишњи пријем за представнике Православних Цркава града Хановера и околине. Позиву су се одазвали свештеници Васељенске, Антиохијске, Руске, Српске и Румунске Православне Цркве, као и делегација Коптске цркве на челу са епископом Дамјаном. Састанку су присуствовали најближи сарадници бискупа Мајстера задужени за међуцрквене односе.

Бискуп Мајстер је истакао досадaшњу добру сарадњу са православним црквама, нагласивши да се истинска хришћанска међуцрквена сарадња више не може замислити без учешћа православних. У даљем искреном и отвореном разговору, дотакнуте су многобројне теме, које се тичу, како унутрашњих односа у црквеним општинама и парохијама помесних Цркава, тако и будућег заједничког деловања са циљем јачег сведочења хришћанског поимања и начина живота у секуларном друштву. 

Делегација Српске Православне Цркве, коју су чинили старешина храма протонамесник Александар Перковић и протојереји-ставрофори Бранислав Чортановачки и Милан Пејић, као и г. Матијас Брохерт, захвалила је на срдачном позиву бискупу Мајстеру и изразила своју спремност и одлучност за даљу сарадњу.

Извор: Епархија диселдорфска и немачка