Пријем за директоре основних и средњих школа

Поводом завршетка школске 2017/2018. и почетка школске 2018/2019. године, Канцеларија за веронауку Православне епархије врањске организовала је пријем и трпезу љубави за директоре основних и средњих школа са подручја Православне епархије врањске, односно Пчињског округа.

На почетку пријема, присутне је поздравио Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије и захвалио директорима на пруженој помоћи вероучитељима и катихетама у извођењу верске наставе у школској 2017/2018. години, осврнувши се на значај извођења верске наставе у школама као основе православног васпитања.

У име директора школа и просветних радника, обратила се проф. Гордана Јовановић, директор средње Медицинске школе у Врању, захваливши најпре Епископу врањском Пахомију на гостопримству и истакавши добру сарадњу и са катихетама и вероучитељима у претходном периоду, са жељом да се успешна сарадња настави и убудуће.

На пријему је било речи и о плану уписа ученика у школску 2018/2019. годину, а изнети су предлози и сугестије како би се побољшао квалитет извођења верске наставе. Усвојен је и заједнички предлог да се Министарству просвете, науке и технолошког развоја упути молба – предлог, да се такмичење из веронауке на републичком нивоу унесе у годишњи календар и програм Министарства просвете, науке и технолошког развоја, за школску 2018/2019. годину.

Епископ Пахомије, на крају сусрета, захвалио свима који су се одазвали позиву и пожелео свим просветним радницима успешну и Богом благословену школску 2018/2019. годину.       

Извор: Епархија врањска