Пријем за високу делегацију Исламске Републике Ирана

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Павла и Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије примио је 6. октобра 2009. године у Патријаршијском двору у Београду високу делегацију Исламске Републике Ирана коју је предводио Његова Екселенција др Махди Мостафави, саветник Председника Исламске Републике Ирана и директор Организације за културу и исламске везе.

Делегацију Исламске Републике Ирана, поред господина Хабиболаха Малексаха, отправника послова у Амбасади И.Р. Ирана у Београду, чинили су представници Организације за културу и исламске везе, као и представници Амбасаде И. Р. Ирана у Београду.

У свечаној атмосфери Епископ хвостански Г. Атанасије поздравио је високе госте пожелевши им добродошлицу у име Његове Светости Патријарха српског Г. Павла и Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија.

Високи гост је изразио пријатна осећања према Српској Православној Цркви и српском народу од стране целог иранског народа и предложио ширу културну сарадњу са Српском Православном Црквом.