Пријеми у Епархији бихаћко-петровачкој


Владика бихаћко-петровачки г. Атанасије примио делегације ОЕБС-а и ЕУФОР-а

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије примио је 16. фебруара 2017. године у Епископији у Босанском Петровцу делегацију коју је предводио г. Александар Чуплигин, заменик шефа мисије OЕБС-а у Босни и Херцеговини.

Била је то друга посета г. Чуплигина епископуАтанасију. Поред замјеника шефа мисије делегацију су сачињавали и г. Мартино Бјанчи, шеф канцеларије ОЕБС-а у Дрвару, гђа Роска Вргова, извршни службеник, гђа Радмила Трипковић, службеница за односе са медијима, гђа Аријана Агановић, службеница за људска права, и г. Милош Бајић, референт Канцеларије OЕБС-а у Дрвару.

​Овом приликом Епископ и гости су разговарали о многобројним темама из јавног, друштвеног и политичког живота и прилика у Босни и Херцеговини, а нарочито о условима живота и међуљудским односима на подручју Епархије бихаћко-петровачке у делу Федерације Босне и Херцеговине.

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије примио је 22. фебруара 2017. године у Епископији у Босанском Петровцу припаднике Тима за везу и посматрање из базе ЕУФОР-а у Цазину.

​Посјета је иницирана од стране гостију поводом њихових редовних активности у повереним им дужностима. ​Овом приликом Епископ и официри, који су иначе из састава румунске војске, разговарали су о актуелним друштвеним и политичким збивањима на простору Крајине и Босне и Херцеговине.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка