Пријемни испит на Богословском факултету у Београду

На Православном богословском факултету Универзитета у Београду 30. јуна 2020. године одржан је пријемни испит за упис нове генерације студената. Како је протекло полагање пријемног испита за Радио Слово љубве је говорио проферосор др Богдан Лубардић, дугогодишњи шефом Испитне комисије за полагање пријемног испита.

Објављивање резултата пријемног испита обавиће се најкасније до 6. јула 2020. године до 16 часова на прелиминарној ранг листи. Објављивање коначне ренг листе обавиће се најкасније до 13. јула 2020. године. Упис нове генерације студената биће обављен након објављивања коначне ранг листе Универзитета, а према распореду који ће бити објављен на огласној табли и интернет стрници Факултета. Упис кандидата, како стоји на интернет страници Факултета, мора бити завршен 17. јула до краја дана. 

Бруцоши, који нису успели да се упишу у првом испитном року, имаће могућност да се упишу на Факултет у другом уписном року. Пријава кандидата за полагање пријемног испита у другом року биће обављена 2. и 3. септембра 2020. године. Полагање пријемног испита заказано је за 5. септембр 2020. године у 10 часова. 

Извор: Радио Слово љубве