Пример из Лознице

Корелативна предавања Веронауке с другим школским предметима

Веронаука све више постаје један од омиљених предмета у школи. То су нам показали ученици и наставници ОШ „Вук Караџић“, Лозница који са великим ентузијазмом и љубављу према Веронауци редовно користе прилику да истакну значај овог важног предмета и да поставе Веронауку у један шири друштвени контекст - кроз корелацију са различитим предметима. Радионице и интегративна и пројектна настава су нешто што се редовно примењује.

Своје радове редовно објављују како на сајту школе , тако и у локалним медијима али и на православном едукативном сајту  vjeronauka.net  где можете видети њихове радове на следећем линку.

На најновијем конкурсу Савеза учитеља Србије одабрана су два рада која су ушла у електронски зборник примера добре праксе и то „Дани у седмици“ и „Здрава исхрана“. Оба рада у сарадњи са Веронауком-интердисциплинарним повезивањем. Током школске 2017/ 2018. одржано је 12 часова корелације Веронауке са другим предметима у којима су учествовали вероучитељи Иван Негић и Тијана Васић, наставница енглеског језика Сања Симић де Граф, учитељице Миланка Васиљевић, Светлана Ђурић, Милица Стефановић и Снежана Цветиновић, наставница математике Драгица Мишић, наставница руског језика Љиљана Марковић, наставник физичког васпитања Раденко Томић, уд подршку школског педагога Јелице Павловић и психолога Ђурђине Симић.

 Ми ћемо и у наредној школској години наставити да негујемо Веронауку, јер је то једини начин да наша деца постану добри људи, а мотив више је да им се овакав вид наставе допада, јер повезујући различите предмете, лакше се учи а знање је трајније, а све то у духу наше истинске православне

Сања Симић