Принц од Велса посетио цркву Рођења Христовог

Његова Краљевско Височанство Принц Чарлс од Велса посетио је 26. јануара 2020. године цркву Рођења Христовог у Витлејему. Овде га је дочекао јерусалимски патријарх Теофило и изразио велику радост што га може поздравити у месту Рођења Христовог, у месту које је донело мир и правду целом свету. Блажењејши је истакао да је „Витлејем истински симбол мира овде, за хришћане и муслимане, који живе као једна породица и једно складно друштво, и да је ова црква место које пружа духовно освежење хиљадама поклоника свију вера и религија, и свију култура и народности без разлике.“

Блажењејши додаје да је „присуство Његовог Височанства високо цењено и омиљено у целој нашој области, која се суочава са многим изазовима, а Ваше поклоњење овде представља видљиви знак подршке нашој посвећености неговању мира и правде на самом месту рођења мира“.

Патријарх Теофил наглашава да се Цркве несумњиво суочавају са изазовима, али су предстојатељи Цркава и хришћанских заједница удружени у свом чврстом противљењу овој претњи, а „у овоме нас подржавају локални званичници, као и лица високог угледа из света политике и религије“.

„Посебно снажну подршку уживамо од владе Њеног Величанства и других британских политичких лидера, као и од Његове Милости, нашег драгог брата, Архиепископа кентерберијског. И док истичемо ове изазове, морамо рећи и то да све локалне власти Свете Земље са нама позитивно сарађују и помажу да одолимо свим овим претњама и изазовима, и због тога смо веома благодарни свима у свету који су нам се придружили у овом подухвату,“ истиче Блажењејши.

Извор: Јерусалимска Патријаршија (са енглеског Информативна служба Српске Информативне Службе)