Припадници ОК ОСБИХ код епископа Атанасија

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије примио је 13. октобра 2016. године у Епископији у Босанском Петровцу православне припаднике Оперативне команде Оружаних снага Босне и Херцеговине из Сарајева, на челу са командантом генерал-мајором Драганом Вуковићем. Учешће у посети узео је и бригадир Недељко Копуз, командант Трећег пешадијског (Република Српска) пука ОС БиХ у Бањој Луци.

Ова посјета епископу Атанасију је иницирана од стране Генерала Вуковића.

Након пријема и разговора генерала и бригадира са домаћином, гости су са Епископом посетили катедрални храм Светих апостола Петра и Павла, где је епископ Атанасије, уз саслужење главног војног свештеника јереја Немање Лакића, протојереја Здравка Богојевића, пароха петровачког, и протођакона Николе Перковића, служио парастос свим пострадалим православним војсковођама, официрима и војницима, који су животе своје положили за „православну веру и отечаство“.

После парастоса у просторијама Епископије уприличена је трпеза љубави у организацији Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, током које је генерал-мајор Драган Вуковић, у знак захвалности епископу Атанасију за досадашњи труд и пажњу према православним припадницима Оружаних снага БиХ, уручио репрезентативни поклон испред православних припадника Оперативне команде ОС БиХ. На крају сабрања епископ Атанасије је захвалио генералу Вуковићу и бригадиру Копузу на посети и пажњи коју су, са православним верницима на служби при оперативној команди ОС БиХ, показали овом посјетом.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка