Припреме за Јањски сабор

Припреме за Јањски сабор
Припреме за Јањски сабор
Припреме за Јањски сабор
Припреме за Јањски сабор

У манастиру Глоговцу припреме за Јањски сабор који ће бити одржан у Недељу свих светих, 26. јуна 2016. године.

У Недјељу Самарјанке, 29. маја 2016. године, када прослављамо преподобног Теодора, свештеномученика Теодора Вршачког и мученика Вукашина, Његово Преовештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог оца Николаја на Мујџићкој црквини у селу Мујџићи код Шипова.

Саслуживали су протојереј ставрофор Драган Шкалоња (парох шиповски) и јереј Милош Црепуља (парох пљевско-мујџићки). Кроз бесједу Владика је поучио вјернике и честитао им славу храма Преноса моштију Светог оца Николаја, која је у прошлу недјељу свечано прослављена, а затим су сви пришли да приме благослов и нафору од свога архипастира.

У послеподневним часовима након архијерејске Литургије у селу Мујџићи епископ Атанасије је посетио манастир Глоговац где се сусрео са управом манастира и братством да би се благовремено извршиле припреме за предстојећи Јањски сабор. Разговарано је о организацији и припремама сабора са богатим духовним и културним садржајем, као и о активностима целокупног сабора. Ове године, Јањски сабор ће бити одржан у 26. јуна 2016. године, у Недељу свих светих.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка