Припреме за обиљежавање јубилеја Миланског едикта у Епархији бихаћко-петровачкој

Дана 28. марта године с почетком у 16,30 часова у просторијама Епископије у Босанском Петровцу, под предсједањем Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког Хризостома, одржана је заједничка радна сједница Епархијске комисије за припрему и организацију обиљежавања 1700-годишњице јубилеја Миланског едикта и спољних сарадника ангажованих из Музеја Републике Српске и Философског факултета у Бања Луци.

Централно обиљежавање овог значајног јубилеја на нивоу Епархије бихаћко-петровачке одржаће се у Дрвару 18. и 19. октобра 2013. године. Преосвећени Владика Хризостом је сазвао ову радну сједницу као би се прецизирали задаци и обавезе, али и да се сви ангажовани на овом пројекту упознају ради боље сарадње. Договорено је да се:

  • 18. октобра 2013.  у 17 часова отвори изложба слика атрифаката везаних за римски период на просторима Епархије бихаћко-петровачке, икона и других експоната везаних за Милански едикт, Светог цара Константина и Цркву Христову;
  • 19. октобра 2013. са почетком у 8,30 часова одржи научни скуп на тему Рано хришћанство на просторима Епархије бихаћко-петровачке са посебним  освртом на 3. и 4. вијек и период цара Константина,
  • као и да се истог дана, ако Бог да, одржи представљање монографије Црквишта и манастиришта на простору Епархије бихаћко-петровачке (трагом несталих) која је у припреми.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка